Прості й смачні начинки для лаваша на кожен день

Зміст

Страви з лаваша — це дуже смачно, швидко та легко в приготуванні, а ще й на додачу, це можливість зробити безліч варіантів закусок чи навіть десертів на свій смак.

5 начинок для лаваша: холодні закуски

Кілька простих і смачних начинок для лаваша, які можна приготувати за лічені хвилини — чудово підійдуть як для перекусу, так і для сніданку, обіду чи вечері.

З куркою та овочами

Відварена або обсмажена куряча грудка (можна використати залишки запеченої)

Салат або пекінська капуста

Свіжий огірок, помідор

Твердий сир (натерти)

Майонез або йогурт

З сиром і зеленню

Твердий сир або плавлений сирок (натерти)

Зелень (кріп, петрушка, цибуля)

Часник (за бажанням)

Трохи майонезу або сметани

З шинкою та сиром

Шинка (або варена ковбаса)

Твердий сир (нарізати або натерти)

Помідор (тонкими скибками)

Листя салату

Трохи гірчиці або майонезу

З яйцем і зеленню

Варене яйце (порізати)

Зелень (кріп, петрушка)

Майонез або йогурт

За бажанням додати трохи солі та перцю

З тунцем і овочами

Консервований тунець у власному соку

Салат або пекінська капуста

Помідор (або болгарський перець)

Йогурт або легкий майонез

Трохи лимонного соку.

5 начинок для лаваша: українські гарячі закуски

Українська кухня багата на ситні й ароматні страви, тому ось 5 смачних українських начинок для лаваша, які можна подавати гарячими закусками.

З грибами та сметаною

Складові:

Смажені печериці з цибулею (або суміш лісових грибів)

Сметана (або вершки)

Сіль, перець

Трохи тертого сиру (для тягучої скоринки)

Начинку викласти на лаваш, згорнути у рулетик або конверт, трохи обсмажити на сковороді або запекти у духовці до рум’яної скоринки.

З картоплею та шкварками

Для начинки потрібні:

Варена або пюре-картопля

Смажені шкварки (з сала або бекону)

Смажена цибуля

Сіль, перець

Зелень (кріп, петрушка)

Як готувати:

Картоплю розім’яти з цибулею та шкварками, викласти на лаваш, загорнути й обсмажити до хрусткої скоринки.

З куркою та сиром

Інгредієнти:

Варене або обсмажене куряче філе (можна залишки печені)

Сметана або вершковий соус

Твердий сир (натерти)

Часник за бажанням

Зелень

Як готувати:

Перемішати всі інгредієнти, викласти начинку на лаваш, згорнути та запекти в духовці або обсмажити на пательні.

З тушкованою капустою

Візьміть для страви:

Тушкована капуста (з цибулею та морквою)

Трохи копченого м’яса або ковбаски (для більш насиченого смаку)

Томатна паста або кетчуп

Сіль, перець

Як готувати:

Гарячою начинкою начинити лаваш, загорнути, підрум’янити на сковороді або в духовці.

З сиром і зеленню (гарячий варіант)

Що потрібно для начинки:

Домашній сир (або бринза)

Яйце (збити)

Кріп, зелена цибуля

Сіль, перець

Трохи вершкового масла

Як готувати:

Змішати всі інгредієнти, викласти на лаваш, загорнути й обсмажити на вершковому маслі до рум’яної скоринки.

Ці закуски можна подавати гарячими зі сметаною, часниковим соусом або томатним соусом. Чудово підходять як до основної страви, так і до святкового столу.

Прості начинки для лаваша

Якщо ти шукаєш прості начинки для лаваша, ось кілька швидких, доступних і смачних варіантів, які не потребують складної підготовки.

  • З шинкою

Шинка або ковбаса (нарізати)

Твердий сир (натерти або порізати)

Помідор (нарізати кружальцями)

  • З овочами

Помідори (кубиками)

Огірки (кубиками)

Листя салату

Йогурт або майонез

  • З тунцем

Консервований тунець (злити рідину)

Майонез або йогурт

Салат або листя шпинату

  • З яйцем

Варене яйце (порізати кубиками)

Майонез або сметана

Трохи зеленої цибулі або кропу

Як готувати:

Намастіть лаваш соусом (йогурт, майонез, сметана).

Викладіть начинку.

Загорніть у рулет або конвертик.

За бажанням можна підігріти на сковороді чи грилі.

Ці начинки чудово підходять для швидкого перекусу або легкого обіду.

Цікаві начинки для лаваша

Якщо хочеш чогось незвичайного й цікавого, ось добірка начинок для лаваша, які можна використовувати вдома або вразити друзів на вечірці:

  • Хумус (класичний або з паприкою), огірок та морква (соломкою), листя салату, свіжий перець. Лаваш намазати хумусом, викласти овочі, згорнути — легка й корисна начинка.
  • Гуакамоле (авокадо, лайм, сіль, перець), куряче філе (смажене або гриль), листя салату або шпинату. Соковито та ароматно, особливо якщо додати трішки чилі.
  • Слабосолений лосось (тонкі скибки), вершковий сир (типу Філадельфія), кріп, огірок (соломкою). Елегантно й дуже ніжно — підходить навіть для святкової закуски.
  • Смажена курка з соєвим соусом та імбиром, морква та огірок (соломкою), кунжут, соус (теріякі або солодкий чилі). Дуже ароматно й пікантно!

Сирна начинка для лаваша: з чим поєднати

Щоб начинка вийшла цікавішою, варто поєднати сир із чимось додатковим, щоб створити баланс смаку й текстур. Ось кілька ідей, з чим можна поєднати сир у лаваші:

  • шинка, болгарський перець, соус;
  • смажені гриби з цибулею, трохи сметани або вершків;
  • свіжі помідори (нарізати кубиками) або солодкий болгарський перець, трохи оливкової олії, сіль, перець, базилік або орегано;
  • варене яйце (подрібнити), зелень, трохи майонезу або сметани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *