Страви з лаваша — це дуже смачно, швидко та легко в приготуванні, а ще й на додачу, це можливість зробити безліч варіантів закусок чи навіть десертів на свій смак.
5 начинок для лаваша: холодні закуски
Кілька простих і смачних начинок для лаваша, які можна приготувати за лічені хвилини — чудово підійдуть як для перекусу, так і для сніданку, обіду чи вечері.
З куркою та овочами
Відварена або обсмажена куряча грудка (можна використати залишки запеченої)
Салат або пекінська капуста
Свіжий огірок, помідор
Твердий сир (натерти)
Майонез або йогурт
З сиром і зеленню
Твердий сир або плавлений сирок (натерти)
Зелень (кріп, петрушка, цибуля)
Часник (за бажанням)
Трохи майонезу або сметани
З шинкою та сиром
Шинка (або варена ковбаса)
Твердий сир (нарізати або натерти)
Помідор (тонкими скибками)
Листя салату
Трохи гірчиці або майонезу
З яйцем і зеленню
Варене яйце (порізати)
Зелень (кріп, петрушка)
Майонез або йогурт
За бажанням додати трохи солі та перцю
З тунцем і овочами
Консервований тунець у власному соку
Салат або пекінська капуста
Помідор (або болгарський перець)
Йогурт або легкий майонез
Трохи лимонного соку.
5 начинок для лаваша: українські гарячі закуски
Українська кухня багата на ситні й ароматні страви, тому ось 5 смачних українських начинок для лаваша, які можна подавати гарячими закусками.
З грибами та сметаною
Складові:
Смажені печериці з цибулею (або суміш лісових грибів)
Сметана (або вершки)
Сіль, перець
Трохи тертого сиру (для тягучої скоринки)
Начинку викласти на лаваш, згорнути у рулетик або конверт, трохи обсмажити на сковороді або запекти у духовці до рум’яної скоринки.
З картоплею та шкварками
Для начинки потрібні:
Варена або пюре-картопля
Смажені шкварки (з сала або бекону)
Смажена цибуля
Сіль, перець
Зелень (кріп, петрушка)
Як готувати:
Картоплю розім’яти з цибулею та шкварками, викласти на лаваш, загорнути й обсмажити до хрусткої скоринки.
З куркою та сиром
Інгредієнти:
Варене або обсмажене куряче філе (можна залишки печені)
Сметана або вершковий соус
Твердий сир (натерти)
Часник за бажанням
Зелень
Як готувати:
Перемішати всі інгредієнти, викласти начинку на лаваш, згорнути та запекти в духовці або обсмажити на пательні.
З тушкованою капустою
Візьміть для страви:
Тушкована капуста (з цибулею та морквою)
Трохи копченого м’яса або ковбаски (для більш насиченого смаку)
Томатна паста або кетчуп
Сіль, перець
Як готувати:
Гарячою начинкою начинити лаваш, загорнути, підрум’янити на сковороді або в духовці.
З сиром і зеленню (гарячий варіант)
Що потрібно для начинки:
Домашній сир (або бринза)
Яйце (збити)
Кріп, зелена цибуля
Сіль, перець
Трохи вершкового масла
Як готувати:
Змішати всі інгредієнти, викласти на лаваш, загорнути й обсмажити на вершковому маслі до рум’яної скоринки.
Ці закуски можна подавати гарячими зі сметаною, часниковим соусом або томатним соусом. Чудово підходять як до основної страви, так і до святкового столу.
Прості начинки для лаваша
Якщо ти шукаєш прості начинки для лаваша, ось кілька швидких, доступних і смачних варіантів, які не потребують складної підготовки.
- З шинкою
Шинка або ковбаса (нарізати)
Твердий сир (натерти або порізати)
Помідор (нарізати кружальцями)
- З овочами
Помідори (кубиками)
Огірки (кубиками)
Листя салату
Йогурт або майонез
- З тунцем
Консервований тунець (злити рідину)
Майонез або йогурт
Салат або листя шпинату
- З яйцем
Варене яйце (порізати кубиками)
Майонез або сметана
Трохи зеленої цибулі або кропу
Як готувати:
Намастіть лаваш соусом (йогурт, майонез, сметана).
Викладіть начинку.
Загорніть у рулет або конвертик.
За бажанням можна підігріти на сковороді чи грилі.
Ці начинки чудово підходять для швидкого перекусу або легкого обіду.

Цікаві начинки для лаваша
Якщо хочеш чогось незвичайного й цікавого, ось добірка начинок для лаваша, які можна використовувати вдома або вразити друзів на вечірці:
- Хумус (класичний або з паприкою), огірок та морква (соломкою), листя салату, свіжий перець. Лаваш намазати хумусом, викласти овочі, згорнути — легка й корисна начинка.
- Гуакамоле (авокадо, лайм, сіль, перець), куряче філе (смажене або гриль), листя салату або шпинату. Соковито та ароматно, особливо якщо додати трішки чилі.
- Слабосолений лосось (тонкі скибки), вершковий сир (типу Філадельфія), кріп, огірок (соломкою). Елегантно й дуже ніжно — підходить навіть для святкової закуски.
- Смажена курка з соєвим соусом та імбиром, морква та огірок (соломкою), кунжут, соус (теріякі або солодкий чилі). Дуже ароматно й пікантно!
Сирна начинка для лаваша: з чим поєднати
Щоб начинка вийшла цікавішою, варто поєднати сир із чимось додатковим, щоб створити баланс смаку й текстур. Ось кілька ідей, з чим можна поєднати сир у лаваші:
- шинка, болгарський перець, соус;
- смажені гриби з цибулею, трохи сметани або вершків;
- свіжі помідори (нарізати кубиками) або солодкий болгарський перець, трохи оливкової олії, сіль, перець, базилік або орегано;
- варене яйце (подрібнити), зелень, трохи майонезу або сметани.